• Oolong Tea

    16 Temmuz 2017 Pazar

    Orjinal Thailand 'dan İthal Oolong Çayı

    Daha önce çayın faydalarını duymuş olabilirsiniz, ancak dünyanın çay alımının sadece yüzde 2'sini oluşturan çayın kanseri ve kalp hastalığını önlemeyi sağlayabileceğini biliyor muydunuz? Doğru. Oolong çayı yeşil çay ve siyah çayın ortasında bir yerde buluşmak için kısmen oksitlenir ve bu kesinlikle bir muamele görür. Bu, Çin'deki bir ilden kaynaklanıyor, ancak bugün Batı dünyasında oolong çay yararlarının avantajından yararlanacak kadar şanslıyız.
    Egzamayı önlemeye, kilo vermeye veya kalp hastalığını önlemeye çalışsanız da, en sevdiğiniz çayı bulduğunuzdan eminim. Ve bunlar, seveceğiniz yegane çay yararları 

    Oolong Tea sizin için iyi mi?
    Sonunu vermemek için, fakat cevap çok yankı uyandırıcı, "Evet!"

    Çayın, binlerce yıl boyunca çok sayıda sağlık faydası sağladığı bilinmektedir ve oolong çayı, bu kuralın bir istisnası değildir. En sık belirtilen oolong çayı faydalarından biri kilo kaybıdır ve bilimsel olarak desteklenen bir iddiadır.

    Yeşil çay ve siyah çay gibi oolong da Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından demlendi. Yeşil çay fermente edilmemiş ve siyah çay fermentasyon yaparken, oolong, Camellia sinensis yaprakları fermantasyon süreci boyunca tatlı noktası buluyor.

    Oolong çayında flavonoidler, kafein (siyah çay kadar olmamasına rağmen), theanine ve florür bulunur. Çoğu oolong çayının yararlarından biri, kısmen belirli bir flavonoid kateşin varlığından kaynaklanmaktadır. Bu faydaların listesi kısa dendiğiniz değil; oolong çayı düşük kalp hastalığı, obezite ve kanser vakalarıyla ilişkilidir; Diyabetin önlenmesi; Hem inflamasyon hem de oksidatif stresde azalma; Kognitif fonksiyonda artış; Sağlıklı ciltler ve hatta sağlıklı kemikler. (1, 2)

    Çayların sağlık yararları o kadar çarpıcı ki, tıbben ilgili etkilere yönelik araştırmaların son yıllarda büyük ölçüde arttığını görüyoruz. Siyah çay, dünya genelinde çay tüketiminin yüzde 78'ini oluşturduğundan, yeşil çay yüzde 20 ve oolong çay dünya pazarının yalnızca yüzde 2'si olarak kalmaktadır; çok araştırma hem yeşil hem de siyah çaylara odaklanmıştır. Bununla birlikte, oolong çay yararları halen giderek artan bir çalışma grubunun konusudur.

    İster oolong çayı kilo kaybı mı (ve servis başına sıfıra yakın kaloride mi, yoksa?) Veya diğer oolong çay avantajlarından bazılarına mı bakıyorsunuz, bu diyetinize eklemeye değer bir içecektir.

    Oolong Çay Avantajları

    1. Kalp Hastalıkları Riskini Azaltır

    Büyük bir ölçekte, oolong çayının tüketimi, kalp hastalığından ölüm riskinin azalması ile ilişkilidir. (3)

    Kalp hastalığının en yaygın şekli olan koroner kalp hastalığı olan hastalar için, oolong çayının kalp hastalığının düzenli bir özelliği olan ateroskleroz yayılımını durdurduğu tespit edilmiştir. Belli bir çalışmada sadece bir aylık bir tüketimden sonra hastalar arterlerin sertleşmesinde ve daralmasında önemli bir düşüş gördüler. (4)

    Oolong çayı, dislipidemi, trigliseritlerin başlangıçta yükselmesi, plazma kolesterolü veya her ikisi de bu hastalığın ortaya çıkmasına yol açan ateroskleroz gelişim sürecinde daha erken hareket eder. Her gün 600 mildan fazla oolong çay tüketen hastalar, oolong çayını düzenli olarak tüketen tüm hastalar için toplam kolesterol, LDL kolestrol ve kan trigliserit düzeyinde düşüş ile en düşük riski bulmuşlardır. (5)

    Oolong çayından çıkan hulaseler, kalp kası dokusunda hücre ölümü önlemeye de yardımcı olur, başka bir nedeni de oolong, kalp sağlığı ile ilgili çok araştırma konusu. (6)

    2. Obezite ile mücadele etmeye ve kilo vermeye yardımcı oluyor

    Oolong çay kilo kaybı, son birkaç yıldır tartışmaların merkezinde ve iyi bir nedenle olmuştur.

    Oolong çayını içmek, vücudunuzun daha fazla ısı üretmesini, termogenez adı verilen bir işlemi yapmasına yardımcı olur ve böylece metabolizmayı (vücudunuzun enerji yaktığı oranı) korur veya arttırır. Kilo vermeye çalışan insanlar için bu özellikle önemlidir, zira kilo kaybı işlemi sırasında metabolizma hızlarında genellikle bir azalma olur. Bu kayıpla kurtulmanın tek yolu çaylık yararları ve sağlıklı bir kiloyu desteklemektir. (7)

    Düzenli olarak oolong çay tüketimi yeni yağ hücrelerinin üretimini de bastırır. (8) Vücudunuzun daha hızlı yağ yakmasına yardımcı olur. (9) Genel olarak, oolong çayının kısa vadede kilo vermenize yardımcı olmamasından şüphelenmekle kalmaz, aynı zamanda metabolizma, yağdaki azalma ve inflamasyonun azaltılması için sürekli artmış bir metabolizma ile geniş, uzun vadeli bir ölçekte obeziteye karşı korur. Inatçı kilo. (10, 11, 12)

    3. Kanser Riski Düşürür

    Anti oksidanlarda o kadar yüksek olduğu için, oolong çay, yumurtalık ve pankreas kanseri dahil olmak üzere bazı kanserler için riskinizi önemli ölçüde etkiler (pankreas kanseri riski çoğunlukla yaşlılarda ve Çin popülasyonlarında belirgindir). (13, 14) Oolong çayın da melanomun büyümesini durdurma üzerinde etkili olduğu düşünülmektedir. (15)

    Çayın antikanser etkileri o kadar fazladır ki, Ulusal Kanser Enstitüsü, bu bilgileri hastalığa sahip hastalarla paylaşmaya başlamış ve çayların kanserle savaşan bir gıdaya dönüştüğünü sergilemiştir. (16)

    4. Diyabet Önleme

    Diyabet konusu, kitlelerin sağlığını geliştirme arayışı içinde önemli bir konudur. Tip 2 diyabet (daha yaygın ve diyetle ilgili form), yüksek kan şekeri ve insülin direncinin neden olduğu bir metabolik bozukluktır. Amerikalı nüfusun şaşkın yüzde 25'i ön diyabetiktir ve bu tamamen tersine çevrilebilir bir durumdur.

    Diyetinize oolong çayını tanıtmak, şeker hastalığını doğal olarak tersine çevirmenin bir yoludur. Aslında, bu çay, ilk etapta diyabeti önlemenin yanı sıra gelecekteki diyabet ilaçlarının geliştirilmesinde potansiyel bir rol oynamanıza yardımcı olabilir. (17) Oolong çayının tüketimi ve tip 2 diyabet riski ile önemli bir ters ilişki var. (18)

    Her gün en az bir ay boyunca oolong çayını içmenin, diyabetli hastalarda kan şekeri seviyelerini önemli ölçüde düşürdüğü, yalnızca su içenlere ve aynı diyetten sonra

    5. Yüksek Hastalıklarla Mücadele Eden Antioksidanlar

    Vücudunuzun yararlandığı oolong çayının her bardakta antioksidan varlığı ile çok ilgisi vardır. Çayda çok sayıdaki antioksidan, bioflavonoidler olup çayın yanısıra birçok meyve ve sebzede bulunan antioksidan türüdür. Özellikle, oolong çayında myricetin, kaempferol ve quercetin'i bulabilirsiniz. Bu üç faktör birçok etkiyi paylaşıyor, ancak quercetin (oolong çayında en yoğun bulunan) özel önem taşıyor. (20, 21)

    Birlikte, oolong çayındaki bioflavonoidler, yaşlanma süreci, kanser, kalp rahatsızlığı, iltihaplanma, alerjiler ve hatta fiziksel dayanıklılığı artırmak için birlikte çalışırlar.

    6. Enflamasyonu Azaltır

    Diyetinizi ayarlayarak kronik iltihapları azalttığınızda, her türlü hastalığı önlemeye daha iyi şans veriyorsunuz. Oolong çayında bulunan antioksidanların bir nedeni de bu kadar önemli. Bu çay, spesifik iltihaplanmaya neden olan genleri hedefler ve iltihaplanmayı azaltmak için kendilerine sinyalleri verir. (22)

    7. Sağlıklı bir Beyin Desteği

    Bilişsel işlev hem kısa hem de uzun vadede oolong çayı tüketerek etkilenir. , Kafein ve L-Theanine, beyin fonksiyonları üzerindeki etkileri ile tanınan besinleri hem içeren içeceği tüketen ilk bir saat içinde görsel bilgi işleme, dikkat seviyeleri, uyanıklık ve sakinliği belirgin bir artışın eşlik çay, içmek. (23)

    Bununla birlikte, çayın beyin sağlığı ile ilgili olduğu kadar çok geniş kapsamlı önemi yaşla ilişkili kognitif düşüşü yavaşlatmak veya önlemektir. Çaylarda bulunan bir polifenol olan EGCG, beynin öğrenme ve hafızayla kuvvetli bir şekilde bağlantılı olan hipokampüsün işlevini iyileştirir ve sürdürmesine yardımcı olur. (24)

    Düzenli olarak içilen çay, bilhassa bilişsel düşüşü önleyerek ve beyin işlevini iyileştirerek daha yaşlı popülasyonlara fayda sağlar. (25, 26)

    Yaşa bağlı bilişsel bozuklukları tartışırken, insanların bilmek istedikleri "büyük insan" genellikle Alzheimer'dir. Alzheimer hastalığı için içilen çay aslında% 86 oranında bu hastalığa yakalanma riskinizi azaltabilir. Bu kısmen EGCG'nin varlığı yüzünden olabilir, ancak çayın hastalık önleyici etkileri karmaşıktır ve sadece içkinin bir özelliği ile sınırlı değildir. Buna ek olarak, çayın beyni desteklemeye yardımcı olduğu yöntemler tamamen anlaşılamamıştır - sadece çayın bilişsel bozukluğun önlenmesinde rol oynamış olduğu bulunmuştur. (27)

    8. Kemik Kaybını Önler

    Kadınlar menopozdan geçtiğinde, talihsiz fakat ortak bir problem yaşarlar; bunlar, artrit veya osteoporoz gibi durumlara yol açan kemiklerin sürekli olarak zayıflamasındadır. Her ne kadar tamamen açık olmayan nedenler olsa da, oolong çayını içmek menopozu yaşayan kadınların yüksek kemik yoğunluğunu korumasına yardımcı oluyor gibi görünüyor. (28)

    Egzamanın Görünüşünü Azaltır

    Egzamanın en yaygın biçimi atopik dermatittir. Reçetesiz, reçeteli veya ev yapımı egzama kremi durumun görünümünü düşürmeye yardımcı olsa da, egzama için toplam tedavi yoktur.

    Diyet bu durumda diğerleri gibi önemli bir rol oynamaktadır. Daha az şeker ve kızarmış yiyecekler yemenin yanı sıra diyetinize daha sağlıklı katı yağlar, lifli gıdalar ve probiyotik gıdalar sunmaktan başka, egzamadan muzdarip kişilerin de oolong çayı içmeyi düşünmesi gerekir.

    Altı ay boyunca hastaları izleyen bir çalışmada günde üç kez oolong çay içenler bir ila iki hafta sonra egzama görünümünde ılımlı bir düzelme gördüler. Oolong çayının tüketimini bıraktıktan beş ay sonra, katılımcıların yarısından fazlası hala aynı deri azalmasına sahipti. Araştırmacılar, bu etkiyi çayda bulunan anti-alerjik antioksidanlara katkıda buluyorlar.

    Oolong Çayına Karşı Siyah Çay vs. Yeşil Çay, Beyaz Çay vs.

    Çayın dört ortak çeşidi aynı bitki olan Camellia sinensis'den türetilir. Farklılıklar, işleniş biçimindedir. Her çayın ayırıcı özellikleri vardır, ancak genellikle benzer faydalar paylaşırlar. İşleme seviyeleri, en azından en çok işlenene kadar, beyaz çay, oolong çay, yeşil çay ve siyah çay gibi gidiyor.

    Ne var aynı?

    Bu ortak çayların dördünde hastalıkla savaşmanıza yardımcı olmak için tonlarca antioksidan bulunur. Liste her tür için aynıdır, ancak miktarları miktar olarak farklılık göstermektedir.

    Çaylar, kanser, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve yaşlanma ile mücadele etmenize yardımcı olur. Ayrıca beyninize yardım ederler ve güçlü kemikleri desteklerler.

    Ne farklı?

    Beyaz çay, dört yaygın çeşidin en akut bağışıklık artırıcı etkisine sahiptir. Öte yandan siyah çay, sindirim ve stres gidermeye yardımcı olur. Yeşil çay, Alzheimer'ın en üst düzeyde engellenmesine yardımcı olurken, oolong çayı özellikle egzama salgını azaltmaya yardımcı olur. Yeşil çay az miktarda kafeini içerir.

    Nasıl Oolong Çay + Oolong Çay Tarifler yapmak için

    Çiftçiler, oolong üretimi için çay yaprakları hasat ettiğinde, yapraklar, siyah çay üretiminden farklı olsa da, soldurma, haddeleme, şekillendirme ve ateşleme adımları da dahil olmak üzere siyah çayınkine benzer bir işlemden geçer. Oolong çayına özel son adım pişirme veya kavurma safhasıdır.

    Oolong çayını dikmek için, genel kılavuz, 200 mililitre suya 3-10 dakika süreyle 3 gram çay kullanmaktır. En üst seviyedeki antioksidanları korumak için, yaklaşık 194 derece Fahrenhayt ile suya dikin (kaynatmayın) 3 dakika boyunca. (30)

    Bu çay zaten biraz tatlı olduğu için, küçük bir bal ilave etmek genellikle onu mükemmele getirmek için gereklidir.

    Oolong çay eklemeden lezzetliyken (veya sadece küçük bir bal da), fantezi için şahane yollar da vardır:

    Tatlı ve keskin bir muamele için, Stevia ile tatlandırılmış bu Oolong Çaylı Limonata'yı deneyin.
    Ayrıca balla tatlandırılmış ve haftanın her günü yenilenmeyi garantileyen basit bir Oolong Çayını da deneyebilirsiniz.
    Kremalı bir seçenek için, bu Kremsi Oolong Chai Buzlu Çayı tavsiye ederim. Aslında, bir tanesini görseydi, bu bir Alzheimer'ın hain olduğunu.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    oolong çayı ile zayıflayanlar