• Oolong Tea

    14 Temmuz 2017 Cuma

    Reklamlardaki Oolong Çayı Sipariş

    Oolong  Çayı
    Camellia sinensis, siz bilmeseniz de dünyada en çok kullanılan bitkilerden biri. Çünkü bu bitkinin yapraklarından siyah ve yeşil çay elde ediliyor. Tıpkı bu çaylar gibi  oolong  çayı da aynı bitkiden, yaprakların farklı işleme biçimiyle elde ediliyor.  Oolong  çayının özelliği yaprakların fermantasyon süresinde gizlidir. Bu çayı elde edebilmek için yeşil çaydan daha uzun, siyah çaydan daha kısa fermante etmek gerekiyor.

    Özellikle Uzakdoğu’da çok eski zamanlardan beri kullanılan bu çay, Avrupa’ya 19.yy zamanlarında gelmiş ve kısa sürede faydaları görülünce de birçok kişi tarafından kullanılmaya başlanmış. Bugün hala popülerliğini koruyan  oolong  çayının kalp ve damar hastalıklarında cilt rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca,  oolong  çayı kilo vermeye de yardımcı olur.


     Oolong  Çayının Faydaları
     Oolong  çayı iyi bir antioksidandır. Kötü kolestrolü düşürür ve iyi kolestrolü artırır. Damarlar içerisinde kolestrol oluşumunu engeller. Bu nedenle kardiyovasküler sitemin koruyucusu olarak adlandırılır. Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak  oolong  çayı içen birisi içmeyenlere göre hipertansiyona yarı yarıya daha az yakalanma riski taşır.

     Oolong  çayı zayıflamak için nasıl kullanılır?  Oolong  çayı, yeşil çay ve siyah çayda olmayan bir takım molekülleri içermesinden dolayı kan şekerini düzenler.  Günde 2 bardak içilen  oolong  çayı sayesinde  kan şeker düzeyi sanki ilaç kullanıyormuşçasına düzenlenir. Bu durumdan dolayı kişinin metabolizma hızını artırarak kilo vermeye yardımcı olur.Oolong-Çayı1kurdeşen Yine yalnızca  oolong  çayında bulunan birtakım polifenoller sayesinde ağır ve diş sağlığında çürümelere karşı koruma sağlar.  Oolong  çayı ağızda oluşan ve çürüğe neden olan zararlı organizmaları yok eder.

    Kalsiyum, potasyum, magnezyum ve fosfor yönünden zengin olan bu çay çok iyi bir mineral kaynağıdır. Bu bakımdan vücut direncini artırır ve kanser hücrelerinin oluşma riskini yavaşlatır.

     Oolong  Çayı Nasıl Hazırlanır?
    4 ya da 5 kişilik bir  oolong  çayı hazırlamak için az miktarda  oolong  yaprağına ihtiyaç vardır. Demliğin tabanını çay yapraklarıyla kaplamak yeterlidir. Elbette bu miktar kişinin damak zevkine göre değişir. Zamanla kendi damak zevkinizi bulup miktarı kendiniz ayarlamalısınız. Ardından kaynar su demliğe dökülür ve çayın kendi kendine demlenmesi beklenir. Kapağı mutlaka kapalı tutulması, kaynar su dökülünce oluşan kabarcıklar bir kaşık yardımıyla alınmalıdır.Oolong-Çayı2
     Oolong  çayının demlenme süresi uzun olmamalıdır. 5 dakika geçmeden kapağı açılmalı ve bardaklara servis edilmelidir. (Demliğin dibinin koyu ve acı olacağı unutulmamalıdır. Bir bardağa dökmek yerine, tüm bardaklara eşit olarak paylaştırılmalıdır.)

    Darjeeling  oolong , Tay  oolong , Tayvan  oolong , Viyetnam  oolong , Endonezya, Kenya ve Nepal  oolong  çayları gibi farklı şekillerde, farklı tatlarda ve yoğunluklarda çaylar bulunur. Bunlar aslında farklı çaylar değil, ülkelerin  oolong  yapraklarını işleyiş biçiminden kaynaklanan farklılıklardır

     Oolong  çayının zararları ve yan etkileri az da olsa vardır. Çünkü tıpkı kahve gibi kafein içerir. Ancak bu, kahvenin içerdiği kafeinin yanında çok az bir miktardır. Fazla tüketilen  oolong  çayı çarpıntıya neden olabilir, baş dönmesi yaratabilir. Elbette uykusuzluk da cabasıdır. Zayıflamaya yardımcı özelliklerinden olan idrar söktürücülüğü nedeniyle vücuda su kaybettirir. Bu nedenle  oolong  çayı içildiğinde mutlaka su da tüketilmelidir. reklamlarındaki, zayıflama, çayı, siparişi, satın al, oolong tea, oolong çayı, zayıflama çayı, ünlülerin kullandığı, zayıflama, kilo verme çayı, zayıflama çayı, oolong çayı fiyatı,

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    oolong çayı ile zayıflayanlar