• Oolong Tea

    15 Temmuz 2017 Cumartesi

    Ünlülerin Reklamındaki Zayıflatan Oolong Çayı

    Oolong çayının sağlık yararları, hayati antioksidanlar sağlarken, üstün kemik yapısını, sağlam cildi ve iyi diş sağlığını geliştirirken kalp hastalığı, enflamatuar bozukluklar ve yüksek kolesterol seviyeleri gibi kronik sağlık koşullarının azaltılmasını içerir. Oolong çay, meyveli bir lezzet ve hoş bir koku ile kokulu. Kafein içeriğine rağmen, içki içmek için son derece rahatlatıcı olabilir.

    Oolong çayının sağlığa olan faydaları, siyah çayın ve yeşil çayın birleşik özelliklerinden dolayı temelde ikiye katlanmaktadır. Birleşik Çay Kurumu'na göre, bu çay, yeşil çay ile siyah çay arasında bir yere düşüyor çünkü yaprakları sadece kısmen oksitleniyor. Bu dünyada çok sayıda çay vardır, ancak oolong çayı en faydalı yöntemlerden biri olabilir.

    Oolong çayının kökenleri, Çin'de yaygın olarak kullanılan 400 yıllık bir zamana dayanıyordu. Yarı yeşili fermente bir çay, ancak çay yaprakları rengini değiştirmeye başlar başlamaz fermantasyon işlemi durdurulur.

    Oolong Çayının Besin Değeri
    Çay, antioksidanlar açısından zengin doğal bir hediyedir. Aynı zamanda kalsiyum, manganez, bakır, karotin, selenyum ve potasyum gibi hayati vitaminler ve mineraller ile A vitamini, B vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini içerir. Ayrıca folik asit, niasin amid, Ve diğer detoksifıye edici alkaloidler. Yarı fermente işlemede geliştirilmiş, çok sayıda polifenolik bileşik içeren bir oolong çayı sağlıyor ve daha da değerli sağlık faydaları ekleniyor. Oolong çayında ayrıca kafein, teofilin ve teobromin (kafeine benzer) tüketimi sinir sistemini uyarabilir.

    Oolong Çayının Sağlık Faydaları
    Oolong çayının çeşitli sağlık yararları aşağıdaki gibidir:
    Ağırlık yönetimi
    Oolong çayında bulunan polifenol bileşiği, vücuttaki yağ metabolizmasını kontrol etmede ve obeziteyi azaltmada çok etkilidir. Bazı enzimleri aktive eder, böylece vücuttaki yağ hücrelerinin işlevlerini arttırır. Genel olarak, bu çayın günlük tüketiminin obeziteyi azaltabileceğine inanılıyor. İnsanlar üzerinde daha yaygın çalışmalar yapılmalı, ancak erken çalışmalar çok umut vericidir. Bir hayvan araştırmasında, yüksek yağ ve yüksek şekerli diyet ek olarak polifenol verilen farelerde, halen vücut ağırlığı ve yağ indeksinde düşüş var. Bazı önceki çalışmalar aslında kafein içeriğinin kilo kaybının arkasındaki etken madde olduğunu gösterdi, ancak şimdi esas olarak polifenollerden kaynaklandığı görülüyor. Anlaşılan, oolong çayındaki aktif bileşenler sizin için yağ çalışması yapıyor.

    Oolong çayları Zararlı serbest radikallerin yok edilmesi
    Oolong çayındaki polifenolik bileşik vücudumuzdaki serbest radikallerin yok edilmesinden sorumludur, çünkü anti oksidan olarak işlev görür ve vücudumuzdaki diğer serbest radikal bileşiklerinin davranışını uyarır. Bu nedenle günlük yağ tüketen çay dozlarını insanlar, kanser, ateroskleroz, felç, romatoid artrit, nörodejenerasyon ve şeker hastalığı da dahil olmak üzere, bu serbest dolaşan hücrelerin sıkça insan vücuduna getireceği potansiyel zararlara karşı yardımcı olabilir. Yiyecek ve içeceklerin herhangi bir antioksidan özelliği faydalıdır, ancak polifenoller, özellikle oolong çayında güçlü antioksidanlardır.

    Yumurtalık Kanseri: Oolong çayı, anti-kanser özellikleri bakımından zengindir. Ve bunu içmek kadınlarda yumurtalık kanseri riskini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur.

    Sağlıklı cilt: Bilimsel deneylere göre, egzama teşhisi konan hastalar gün boyu 3 bardak çay içerken yararlanabilirler. Bu çayın yararlı sonuçları, ciltlerinde belirgin düzelme gösteren bu hastalardan bir haftadan az bir süre görülebiliyordu. 2001 yılındaki bir çalışmada, deneklerin% 54'ünde 6 aylık günlük oolong çaydan alındıktan sonra deri koşullarında pozitif, uzun süreli sonuçlar alındığı bulundu.

    Atopik Dermatit: Aktif mekanizma tam olarak belirlenmemiş olmasına rağmen, birçok kişi, oolong çayında bulunan polifenollerin anti-alerjik bileşikler olarak çalıştığına, böylece atopik dermatit olarak bilinen tahrişi ve kronik cilt problemlerini azaltıyor olduğuna inanmaktadır.

    Sağlıklı kemikler: Oolong çayında bulunan antioksidanlar çürümeye karşı dişleri korur, kemik yapısını güçlendirir, osteoporozu önler ve insan vücudunun normal, sağlıklı büyümesini teşvik eder. Bir dizi çalışma, özellikle kemik mineral yoğunluğu (KMY) üzerine içme çayının uzun vadeli etkilerini analiz etmiştir. Sürekli olarak 10 yıldan fazla bir süre boyunca siyah çay veya oolong çayı içen insanların zamanla kemik mineral yoğunluğunu kaybetme olasılıklarının daha düşük olduğunu gösterdi. Çaydaki bazı bileşenlerin, aslında tükettiğimiz diğer gıdalardaki minerallerin tutulmasını teşvik ettiği düşünülmektedir.

    Şeker hastalığını kontrol eder: Oolong çayı, tip 2 diyabetik hastalıkların tedavisinde bitki demlemek amacıyla kullanılır ve bu hastalığın tedavisinde diğer yardımcı ilaçlara ilave olarak kullanılır. Kan dolaşımında bulunan kan şekeri ve insülin miktarını herhangi bir zamanda düzenler, dolayısıyla kan şekerindeki tehlikeli dalışlar ve patlamalar öylesine dehşete olabilir

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    oolong çayı ile zayıflayanlar